Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens snötipp placeras i Sörberge: "Vi har hittat en plats"

Den intensiva jakten på en plats att tippa snön har gett resultat.
Ett område i Sörberge kommer att bli snöberg under vintern.

Efter det att miljökontoret stoppat vidare tippning på den gamla snötippen i industriområdet så startade en jakt på nya platser att lämpa av snön. Men det visade sig vara svårare än väntat då flera tänkta tipplatser i kommunen dolde mängder av miljögifter.

Läs även: Gamla sopsynder ger kris på snötippar i Timrå: "Kommer att påverka ...

Den första platsen man lyckades hitta var nere vid infarten till Bogrundets plantskola. Den räcker inte på långa vägar och ett tag var det problematiskt inför den kommande snöperioden. Jan Eriksson, chef väg och trafik vid kultur- och teknikförvaltningen, var orolig inför vintern och trodde inte att kvalitén på snöröjningen skulle kunna upprätthållas.

Läs också: Snöröjarnas navigeringssystem sätts på plats

Men nu har problemet fått en lösning. I skogsområdet precis där E4 går över Terminalvägen kommer kommunen att bygga ett snöberg i vinter.

– Vi har hittat en plats i Sörberge, där vi kommer att tippa snö i vinter, säger Jan Eriksson.

Området är på cirka 4000 kvadratmeter och ligger mellan villorna på Berglundavägen i Sörberge, Terminalvägen och E4. Det är en temporär lösning på snötippningsproblemen i Timrå.

– Det har gallrats lite skog där tidigare och vi har röjt upp på platsen för att kunna använda den under en tid, säger Jan Eriksson.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.