Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunikationsbyrå storsatsar i Sundsvall – gör sin största expansion någonsin

Kommunikationsbyrån Gullers Grupp vill göra Sundsvall till navet i deras norrlandssatsning. "Vi kommer till en början behöva nyanställa mellan fem och tio personer", säger Hans Gennerud, vd.

Annons

Kommunikationsbyrån Gullers Grupp gör nu sin största expansion någonsin och breddar sin verksamhet till Norrland – med Sundsvall som sin bas. Sundsvallsbyrån Sweetpop och Mediegruppen har förvärvats av Gullers Grupp och kommer tillsammans stå som navet till satsningen i Norrland.

– Vi har sett att det är otroligt viktigt att ha en lokal förankring för att förstå marknaden där man ska etablera sig. Därför ser vi förvärvet av Sweetpop och Mediegruppen som väldigt viktigt, säger Hans Gennerud.

Mellan fem och tio nyanställningar planeras. Hans Gennerud hoppas även att hela Sundsvall kommer att ha vinning av företagets norrlandssatsning.

– Vi hoppas kunna få Sundsvall att blomstra med den kompetens som vi nu sammanfört, säger Lars-Erik Marklund vd för Mediegruppen.

Gullers Grupp är en kommunikationsbyrå som arbetar med kommunikationslösningar åt bland annat myndigheter, kommuner och företag. Under de senaste åren har de expanderat sin verksamhet från Stockholm till både Göteborg och Malmö. Nu vill de vara den första kommunikationsbyrån i Norrland att erbjuda helhetslösningar åt sina kunder.

Mittuniversitetets placering i Sundsvall med dess kommunikationsutbildning är en av anledningarna till att Gullers Grupp valde att placera sig i just Sundsvall. Även marknaden med stora myndigheter och företag var några av skälen.

Joakim Karlsson på Sundsvallsbyrån Sweetpop som köps upp av Gullers Grupp ser positivt på framtiden.

– Vi ser en jättestor potential med att nu ingå i Gullers Grupp. Både med att få in specialkompetens och att vi med vår unga arbetsgrupp inom Sweetpop kan bidra till mycket mer, säger Joakim Karlsson.