Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunledningen om det gångna året – här är uppdragen som genomförts

Gratis läxhjälp, bostadskontrakt till ungdomar och satsningar på landsbygden.
Det är exempel på uppdrag som den politiska majoriteten i Sundsvall har genomfört under 2015.
– Vi är nöjda över att med en stabil politisk majoritet ha hunnit genomföra så mycket under så kort tid, säger Hans Forsberg (C), ordförande för infrastruktur- och serviceutskottet.

Över ett år har gått sedan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet bildade gemensam kommunledning tillsammans med Centerpartiet i Sundsvall.

Nu sammanfattar politikerna den första tiden av samarbete.

– Jag tror att Sundsvallsborna har märkt skillnad under första året med ny majoritet. Det är ett stabilare politiskt styre och vi har redan genomfört många beslut som påverkar medborgarna direkt. Det ökade bidraget till föreningslivet är ett exempel som har varit väldigt uppskattat. Nu ser vi fram emot att genomföra fler löften, säger kommunalråd Peder Björk (S) i ett pressmeddelande.

Den gemensamma budgeten löper över två år och omfattar totalt 101 uppdrag. 18 är redan klara, 73 är under arbete och tio har inte påbörjats.

För Vänsterpartiet är den kompensatoriska skolan viktig:

– Därför är det extra roligt att vi nu har infört gratis läxhjälp på praktiskt taget alla kommunala skolor, säger Christiane Rudiger (V), ordförande i nämnden för arbete, vuxenutbildning och integration.