Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen i Ånge öppnar sig – bjuder in allmänheten till sitt decembermöte

För första gången sedan 1990-talet så bjuder Ånge kommuns politiker in allmänheten till ett möte på lägre nivå än kommunfullmäktige. Ett besked som Vår framtid gärna vill ta åt sig äran för.
– Det var just det här som våran motion från 2015 handlade om, säger oppositionsledare Leif Edh (VFÅ).

"Nämnder och styrelser bör hålla minst ett öppet sammanträde per år". Det blev svaret på Vår framtids motion om att öppna dörrarna för allmänheten till de politiska rummen. Ett svar som landade i tystnad fram till att motionären Leif Edh tog upp frågan på nytt vid kommunfullmäktiges sammanträde i oktober.

– Det hände ingenting, och jag undrade vad som egentligen menades med "bör", säger han, nöjd över att frågan faktiskt tog skruv.

Först i form av en replik vid sammanträdet där kommunalrådet konstaterade att alla partier är fria att föreslå vilka möten de vill öppna upp, men att inga sådan förslag förts på tal. Inte ens från Vår framtid.

För Plus-kunder: Nu ska Ånge kommuns invånare få mer att säga till om: "Viktigt att vi får ett bra verktyg"

Men efter ett gruppmöte i förra veckan kom ett besked via Facebook om att i alla fall kommunstyrelsen bjuder sina politikerintresserade medborgare på en "julklapp".

– Mötet den 19 december blir öppet vilket är bra och helt i linje med det vi vill, att fler ska få möjlighet att vara involverade i politiken, säger Leif Edh.