Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kompakt kritik mot en flytt till Tallnäs

Socialnämndens ordförande Per-Arne Frisk hamnade direkt i underläge när han gick i närkamp med pensionärerna om att flytta Anhörigcenter till Tallnäs. Får vi inte vara kvar här, kommer verksamheten att självdö, hävdade de 30 som infunnit sig till mötet i Centrumhuset på tisdagen.

Ordförande Frisk försökte på flera sätt att komma runt de kraftiga protesterna mot förslaget.

Nämnden har inte fattat något beslut, det är ett tjänstemannaförslag, framhöll han gång på gång.

Kommunen måste spara och vi kan inte ha tom lokal i bottenvåningen på Tallnäs äldreboende.

En uppretad åhörare föreslog då att då kan väl socialförvaltningen flytta dit, till Tallnäs.

När någon undrade om han läst artikeln i tisdagens ST, svarade han nekande med motiveringen att han sedan länge slutat läsa tidningarna eftersom de var så bemängda med sakfel.

Till tisdagens möte var representanter för sju intresseorganisationer och föreningar som bedriver verksamhet på Träffpunkten inbjudna. Det var SPF, PRO, RPG, IPF, Svenska kyrkan och Röda Korset.

Alla var rörande överens om att en flyttning skulle betyda detsamma som en nedläggning.

Många kan inte ta sig dit och de som följer med en anhörig till vårdcentralen eller apoteket har inget i Tallnäs att göra. Det är skamligt hur ni behandlar oss pensionärer här i Timrå, sa en av de församlade.

När Per-Arne Frisk försökte skjuta över skulden på den sittande borgerliga regeringen fick han bara till svar att det är ju inte den konstellationen som regerar i Timrå kommun.

Till slut var han tvungen att medge att Tallnäs inte var ett gångbart alternativ, efter att ha hört meningsyttringarna.

Till den särskilt inbjudna gruppen av företrädare för föreningarna framfördes sedan förslaget om att Hagalid kanske, kunde vara ett alternativ, eller?

Svaret blev ett samlat nej även till den lösningen.

Vi ska vara kvar här i Centrumhuset, därmed basta!

Årshyran för Träffpunkten Anhörigcentrum är 120 000 kronor, där man nu är. I Tallnös har man redan lokalen på bottenvåningen som står tom idag. I Centrumhuset har pensionärerna och andra anhöriga ytterligare en tillgång, som man burkar kunna disponera kostnadsfritt, nämligen kyrkans InBetween, som rymmer större sällskap. Nästa onsdag har man en aktivitet där, exempelvis. De kraftiga reaktionerna mot en flyttning blir närmast föremål för Per-Arne Frisk att ta med sig till kommande sammanträde med socialnämnden, den 10 december. Proteststormen har också gjort att man lägger in ett extra sammanträde den 17:e.