Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konflikten med damlandslaget är över – kommer till Fotbollsgalan: "En otrolig lättnad"

Konflikten mellan damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet är över.
Parterna är överens om ett nytt avtal – och landslaget kommer till Fotbollsgalan.
– Nu ser vi alla fram emot en fantastisk fotbollsgala där svensk fotboll ska hyllas, säger Caroline Seger till förbundets hemsida.

Damlandslaget har hotat med att bojkotta Fotbollsgalan eftersom spelaravtalet med förbundet, efter ett års väntan, fortfarande inte blivit klart.

Under onsdagen träffades parterna igen för nya förhandlingar – och har nu hittat en överenskommelse. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2020.

– För oss är det oerhört viktigt att spelarna känner att de är uppskattade. Därför är det naturligtvis väldigt skönt att nu ha ett avtal på plats som både de och vi är väldigt nöjda med, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Landslagsstjärnorna gläds förstås över beskedet. Såhär säger målvakten Hedvig Lindahl:

– Jag är stolt att vi är överens med förbundet om ett avtal som ger svenska landslagsspelare möjlighet att fortsätta konkurrera om medaljer. Det här skickar dessutom positiva signaler till unga spelare. Det är värt det hårda jobb vi lägger ner. Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger Lindahl i en kommentar.

Veteranen Nilla Fischer beskriver avtalet som "ett steg framåt både för oss och förbundet". Lagkaptenen Caroline Seger ser fram emot Fotbollsgalan.

– Jag känner en otrolig lättnad över att avtalet är klart. Det har varit en lång process för alla parter. Jag är glad att vi nu kan gå vidare och fokusera på det sportsliga, säger Seger.

MER LÄSNING

► Läs också: Uppgifter: Därför hotar damlandslaget med bojkott – får bara 230 kronor om dagen

► Läs också: Efter hotet om bojkott – förbundet svarar: "Då kan man avstå från spel i landslaget"