Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert för Söråkers yngsta musikdiggare

Det var fullt i salongen när Folkets hus i Söråker ordnade konsert för samhällets yngsta och deras medföljande föräldrar på tisdagen. Baby-konserterna har blivit populära och det här var den första under hösten som gick av stapeln, med ett 30-tal föräldrar och några fler barn.

Musik är roligt, det inser man även om man inte kan sjunga med i alla texterna. Däremot går det bra att jollra, skratta och hoppa till visorna som concerto maestro Kristina Rehnman erbjöd. I likhet med de populära bjudningarna från Albert Hall med The Proms, så finns alltid chansen till lite överraskande inslag.

Babykonserterna har förekommit några år och mellan visorna och allsången så finns det upptäckter för de små att strutta omkring mellan de upplevelsestationer som fanns uppställda runt väggarna i salen.

Men publiken är inte alltid lättflörtad. Särskilt inte efter en och en halv timme när man tycker det är matdags, då de yngsta högljutt talar om att nu räcker det med andlig och musikalisk spis, nu är det dags för lunch innanför mammas blus.