Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konserthuschefer till El Sistema

Tre av Sverige konserthuschefer och chefen för Utrikespolitiska Institutet, Mats Karlsson, gör gemensam sak för El Sistema och går in i stiftelsens styrelse.

Annons

Sten Cranner, från Göteborgs symfoniker, Stefan Forsberg från Kungliga Filharmonikerna samt Helena Wessman från Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören tar nu plats i den nya styrelsen tillsammans med Mats Karlsson.

"Det är en unik sammansättning", säger ordförande Helena Wessman i ett pressmeddelade.

"Att musik är en del av den globala upplevelsen kräver inte mycket eftertanke för att konstatera. Få saker är så internationaliserande som att komma varifrån som helst i världen, mötas i en orkester, och bemästra samma kunskap", säger Mats Karlsson.

Svenska El Sistema når i dag 7 000 barn som får undervisning i körsång och olika instrument samtidigt som deras familjer introduceras till det svenska kulturlivet. (TT)