Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Könsorden haglade innan mannen försökte kväva den unga kvinnan

Han kallade henne fejkfitta, äckelfitta, slampa och jävla hora.
När 25-åringen fick veta att flickvännen var gravid sa han att han skulle skära ut barnet hon väntade.
De träffades första gången 2012. Tre år senare ska han ha försökt mörda henne genom att trä en plastpåse över hennes ansikte och trycka handen mot hennes näsa och mun.

För några år sedan dömdes han till tio månaders fängelse för misshandeln mot en annan ung Sundsvallskvinna. Nu är det dags för en ny rättegång.

Ett slitsamt förhållande fick alltså ett våldsamt slut några dagar innan jul och den unga Sundsvallskvinnans berättelse är som en thriller ur verkliga livet.

Innan mordförsöket hade paret levt åtskilda en tid men sedan kom mannen på besök för att hälsa på deras gemensamma son. Han krävde att få se kvinnans mobiltelefon men hon ville inte ge honom den. Han ska då ha skrikit och sparkat henne och när hon sa att hon tänkte ringa polisen blev han ursinnig och tog fram plastpåsen.

– Han hörde också att det knakade när han sparkade mig på bröstkorgen. Då sa han att han hoppades att något gick sönder, berättar hon.

Hon säger att hon har utsatts för mer våld än det åtalet anger och emellanåt har hon varit rädd för honom.

– Ibland svartnar det för honom och han börjar toksvettas, berättar hon.

Parets barn är bara några månader gammalt. Kvinnan har även varit gravid tidigare men då krävde mannen att hon skulle göra abort. Gjorde hon inte det skulle han själv utföra aborten.

Under den inspelade dokumentationen av kvinnans skador efter misshandeln den 19 december berättar hon hur de känns.

– Jag är väldigt öm i hårbotten och har väldig ont i huvudet.

På filmen har hon rivmärken i ansiktet och rodnader och blånader på halsen. Det finns även blåmärken på armarna och benen.

– Dem fick jag nog när han sparkade mig eller när jag ramlade över dammsugaren. Jag har även ett tryck över bröstet och jätteont i nacken, förklarar hon.

Plastpåsen som ska ha använts vid strypförsöket skickades för analys men det gick varken att upptäcka några fingeravtryck eller något DNA från mannen. Däremot fanns det sekret i påsen som troligen kommer från kvinnan.

Efter händelsen får kvinnan psykologhjälp och hon har fortfarande smärtor i nacken. Hon får akupunktur regelbundet och genomgår en utredning som ska visa om hon har drabbats av en whiplashskada.

När åklagaren Jens Göransson frågar varför hon inte har lämnat mannen tidigare säger hon att hon själv har tagit på sig skulden för hans ilska.

– Jag älskar honom jättemycket och så har jag trott att det var mitt fel. Det stämmer ju att jag har sökt bekräftelse hos andra killar eftersom han alltid säger att jag är äcklig och ful. Jag har inte trott att jag klarar mig utan honom, säger hon.

25-åringen medger att han ibland har skrivit och sagt kränkande ord till kvinnan men förnekar att han någonsin har varit våldsam. I sms har mannen bland annat skrivit att han ska bajsa på henne och att han ska "knulla hennes liv".

Kvinnan tror att mannens aggressioner beror på svartsjuka och droger.