Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnär skänker pengarna för Moder Teresa-tavla till välgörenhet

/

Helgens konstrunda i Gimåfors innehåller ett moment som är lite speciellt. Om konstnären Yvonne Ohlsson Söderholm säljer sin tavla av Moder Teresa skänker hon pengarna till välgörenhet.

Annons

"Om du inte kan föda hundra människor, föd då bara en." Det är budskapet i den målning av Moder Teresa som Yvonne Ohlsson Söderholm visar under helgens konstrunda i Gimåfors bygdegård.

Om målningen säljs donerar konstnären hela summan, 14.900 kronor, till en hjälporganisation som hon och köparen kommer överens om. Yvonne Ohlsson Söderholm bor i Fagervik i Timrå och målar i huvudsak akvarell, och till favoritmotiven hör porträtt, djur och modeföremål. Hon är också illustratör i tidningen Hundsport. Just nu avslutar hon en utställning i Sveg, där hon har sina rötter.

Att ha en "konstrunda" på en plats är inte så vanligt, men tanken här är att bespara miljön de många mil i bil som besökarna annars måste köra. Därför har man samlat sju konstnärer på en plats i stället. Utställningen hålls öppen 22 - 24 juli klockan 11 - 16. Övriga konstnärer är Curt Agge, Hanna Hasse Bergström, Anders Westin, Leif Borgström, Mari Zidén och Ulla-Britta Hill.

Läs mer: Stor minikonstrunda

Mer läsning

Annons