Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsten att devalvera den politiska debatten. Skärpning Säwen!

Annons

Repliken till S-krönikan "Sorgligt: oppositionen sätter sig med SD", ST.nu 18 november.

Man kan tycka att en politisk redaktör som Svante Säwen skulle ha bättre koll på saker och ting.

Miljöpartiet står för en helt annan världsbild än SD. Det borde vara allmänt känt. Miljöpartiet står för solidaritet mellan människor medan SD ställer grupper av människor mot varandra och piskar upp stämningar i landet som riskerar att leda väldigt fel.

Miljöpartiet har aldrig samarbetat med SD och har heller inga planer på att göra så. Inte på något politiskt plan, lokalt, regionalt eller på riksplanet. Att som redaktören påstå att MP samarbetar med SD bara för att vi befunnit oss i samma rum är lågt.

Bakgrunden är ärendet om inköpsstrategi som var uppe i KS i måndags. På sittande möte lägger C ett eget yrkande. Notera, enbart Centerpartiet inte resten av den styrande majoriteten som har ett annat yrkande. Det vill säga en spricka i majoriteten.

Jag fanns i rummet tillsammans med hela oppositionen för att ta del av det enda exemplaret av yrkandet. Men det betyder inget samarbete för det!

Det enda sorgliga i denna historia är alltså att redaktören sprider anklagelser som inte har någon grund och därigenom för den politiska debatten på en osaklig och låg nivå.

Angel Villaverde (MP)

Kommunstyrelseledamot och gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel