Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräset som ska lyfta fotbollen

Till sommaren står en ny konstgräsplan klar i Timrå.
Nu hoppas man att anläggningen ska bli ett lyft för fotbollen i kommunen.
– Det kommer betyda jättemycket, säger IFK Timrås ordförande Lars Edström.

För några veckor sedan påbörjades arbetet med den nya konstgräsplanen som Timrå kommun valt att bygga. Planen ska ligga på den gamla ”Korpplanen”, bakom E.ON Arena, och blir klar under sommaren. Planen blir en fullstor elvamanna med läktare på båda sidor och konstgräset är godkänt för spel i Superettan på herrsidan och för Damallsvenskan på damsidan. Projektet beräknas kosta kring sex miljoner kronor.

– Det kommer betyda jättemycket för oss i IFK Timrå och även för Söråker och Ljustorp, säger IFK Timrås ordförande Lars Edström.

Hans förening har nu riktigt fina träningsförutsättningar med ett flertal planer som Grytan, Fagerviksfältet, Bergeforsens IP, NCC-hallen och Älvvallen att kunna nyttja.

– I Timrå kommun finns det jättebra förutsättningar. Från nästa år blir det fantastiskt bra och jag tror det är få kommuner och klubbar som har lika bra förutsättningar, säger Edström.

För just IFK Timrå har fler träningstillfällen varit en nödvändighet i takt med att föreningen växer.

– För fem år sedan när jag klev in hade vi 470 aktiva ungdomar, i dag har vi 620. Vi behöver mer ytor. I år har vi startat ett andralag på herrsidan och det hade inte varit möjligt om vi inte hade fått mer träningstider, säger Edström.

Grannklubbarna Söråker och Ljustorp hoppas också dra nytta av den nya anläggningen.

– Förhoppningsvis kan även vi nyttja planen och lägga träningstider där, för vi har väldigt få möjligheter hos oss. Skulle vi fått välja hade vi gärna blivit prioriterade först, men jag har förstått att det finns tankar på att lägga två sjumanna-planer hos oss nästa år och det är vi väldigt tacksamma för, säger Björn Henriksson, ordförande i Söråker.

– Det blir ju fler möjligheter att hyra träningstider med den nya konstgräsplanen, och det känns som det gynnar fotbollen i hela området, fortsätter han.

Mats Moberg, ordförande i fotbollssektionen i Ljustorp:

– Jag vet inte alla villkor för planen, men jag hoppas att vi kan komma ut på en stor plan tidigare och inte blir helt beroende av NCC-hallen. Sedan kanske vi kan spela träningsmatcher utan att behöva åka in till stan där vi har svårt att få hyra i egen regi som det är nu.

Moberg önskar att det nya konstgräset ska innebära ett lyft för fotbollen.

– Jag hoppas verkligen att det här kan leda till att fler av våra ungdomar vill hålla på med fotboll längre.