Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstrunda i Ljungandalen äger rum i helgen – 36 konstnärer ställer ut

Den 4–5 november hålls den sjunde upplagan av Ljungandalens konstrunda. 36 konstnärer deltar på 14 utställningsplatser.

Mellan Ede och Viskan utanför Stöde, upp till Ånge Camping och Ovansjö är de 14 platserna spridda där utställningarna hålls. Många av dem är konstnärernas egna ateljéer.

Bland de utställande konstnärerna finns Curt Agge, Lena Backman, Dick Degerfeldt, Kirstie Ekelund, Tomas Håkki Eriksson, Kicki Jerschke, Anna Malmström och Mari Zidén. Utställningarna är öppna klockan 11–16 båda dagarna; restauranger håller öppet och på lördagen avslutas rundan med möjlighet till ett "After Art" klockan 16 i Sinnenas Konstpark vid Ånge Camping. 

Arrangörer är Fränsta och Ånge Rotaryklubbar, som här vill visa att konsten har betydelse för att utveckla hembygden. Förutom att bidra till att konstnärerna kan leva av sina färdigheter är en konstrunda vital för besöksnäringen. Mer om konstrundan finns att läsa på nätet på www.konstrunda.nu.

Läs mer om årets konstrunda: Långhuset i Viskan en av nyheterna

Läs om Sinnenas konstpark: Konst som för samman människor i bygden