Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsttidningen Volym utvidgar bevakningen

Vid ett seminarium i Umeå förra veckan presenterade Mats de Vahl, konstkonsulent i Västernorrland och Jan K Persson, redaktör för Volym, planerna på att utvidga tidningens bevakningsområdet till att omfatta de fyra nordligaste länen.

Konsttidningen Volym har funnits på internet sedan 2003. Tidningen som är konstnärsdriven och genuint nätbaserad, har sedan starten varit inriktad på att bevaka konstlivet i Västernorrland. Den nu planerade utvidgningen sker i samarbete med övriga konstkonsulenter i Norrlandslänen.

Tidningen har en begränsad budget på runt 200 000 kronor om året. Den är på väg att förnya sin hemsida för att den ska svara mot de statliga kraven på tillgänglighet. Volym.info drivs av konstkonsulenten i Västernorrland med Landstinget Regional Utveckling i Västernorrland som huvudman.