Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontrasternas Sundsvall visas i 20 bilder

Tio Sundsvallsfotografer ställer ut 20 bilder som ska visa "kontrasternas Sundsvall".
– De bilder som har lämnats in är helt fantastiska; vilka begåvade fotografer, säger Mats Ågebrant på Näringslivsbolaget.

Annons

Varumärket "Norrlands huvudstad" har tagit ett nytt grepp – att låta fotografer från eller som har anknytning till staden skildra Sundsvall, från centrum till landsbygd.

– Det som gör en stad är inte platsen i sig, utan det är människorna som gör staden levande, säger Andreas Killander, från Sweetpop, som samarbetar med Näringslivsbolaget i projektet.

Det är just det som fotograferna ska visa upp – människorna och alla deras olikheter.

– De ska skildra det norrländska landskapet och stadens puls, samtidigt. Vi tänkte att fotograferna skulle porträttera människorna som lever i den här kontrasten mellan närheten till naturen och stadskärnan, berättar Mats Ågebrant.

Det blir två vernissager samma helg, den femte december visas bilderna med på norrlandstema och den sjätte är det Norrlands huvudstad som är i fokus. Allt i Riksbankens gamla lokaler på Storgatan.

Fotograferna som ställer ut är Jens Assur, Petra Berggren, Svanthe Harström, Nils Jakobsson, Camilla Lindqvist, Kristoffer Lönnå, Olle Melkerhed, Jan Olby, David Schreiner och Emelie Åslin.

– Det är ett intressant tema. Jag tänkte skildra samhället i konstant utveckling. Jag tycker att vi ska titta på vart vi kommer ifrån och vart vi är på väg, och berätta om vår samtid, säger Jens Assur, på besök i Sundsvall.