Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde båt full på Sundsvallsfjärden – Timråbo dömd till fängelse

En man som är bosatt i Timrå har dömts till en månads fängelse. Detta efter att ha kört en båt på Sundsvallsfjärden med 1,66 promille alkohol i blodet.

Det var i juli som händelsen inträffade. Mannen, som är i 30-årsåldern, och en kvinna färdades i en båt på Sundsvallsfjärden när Kustbevakningen fick syn på båten.

Båten hade en 75-hästarsmotor och framfördes i en snabb hastighet. Enligt en bedömning av Kustbevakningen ska båten ha körts i mer än 15 knop.

Kustbevakningen såg att mannen var den som körde båten, trots att mannen hävdat att det var kvinnan som gjorde det. När mannens nykterhet kontrollerades visade proverna att han hade en alkoholkoncentration i blodet som mostvarar 1,66 promille.

Mannen åtalades för grovt sjöfylleri. Mannen förekommer tidigare i belastningsregistret och har dömts för bland annat grovt rattfylleri och sexuellt utnyttjande av barn tidigare.

Enligt tingsrättens bedömning finns det inga anledningar att ifrågasätta vittnenas uppgifter och konstaterar att mannen framfört båten och att han har gjort sig skyldig till brottet han åtalats för. Han döms därför till en månads fängelse.

FLER NYHETER:

Två till sjukhus efter bilolycka i centrala Kvissleby

För Plus-kunder: Intervjuer och analyser – så gick snacket efter Leksands seger mot Timrå

Kultur: "Det var nog bara ett fåtal som våldtog, men de blev lite av förebilder för många av oss"

För Plus-kunder: Allstar vill öppna på Storgatan igen: "Det borde fungera i Sundsvall"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.