Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på kvinna utanför polishuset – döms till dagsböter

När den unga kvinnan skulle gå över vägen mot polishuset blev hon påkörd och slungades upp på motorhuven. Nu döms bilisten, en kvinna i 70-årsåldern från Sundsvall, till dagsböter.

Annons

Det var på eftermiddagen den 4 november 2014 som den unga kvinnan skulle gå över vägen i riktning mot polishuset. Efter att ha sett sig om och börjat gå över det obevakade övergångsstället blev hon påkörd av en bil som färdades österut. Hon har uppgett att bilen kom i hög fart och att hon var tvungen att springa för att komma undan.

Kvinnan slungades upp på motorhuven och hamnade sedan på marken. Hon fördes därefter med ambulans till Sundsvalls sjukhus, där det konstaterades att hon bland annat fått en fraktur på höger underben.

Kvinnan i 70-årsåldern som körde bilen har förnekat brott och bland annat uppgett att hon körde sakta då det både var mörkt och regnigt.

Läs också: Åtalas för att ha kört på kvinna

Tingsrätten gör dock bedömningen att hon brustit i omsorg och varsamhet samt visat oaktsamhet då hon varken anpassat hastigheten eller lämnat företräde åt fotgängaren vid övergångsstället. Hon döms därför till 100 dagsböter för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!