Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på tonåring vid övergångsställe och smet från olyckan – man döms

Den trettonde mars blev en kvinna påkörd i en korsning i Sundsvall. Hon fördes till sjukhus med bland annat en hjärnskakning. Nu döms en man till dagsböter för att ha kört på henne – och sedan smitit från platsen.

Annons

Den trettonde mars blev en 15-åring påkörd i korsningen mellan Östra Långgatan och Skolhusallén i Sundsvall. Hon fördes till sjukhus med en hjärnskakning och diverse sår och blånader.

Nu har en man i 60-årsåldern dömts för brottet. Dels döms han för att han vållat hennes skador dels för att han smet från olycksplatsen efter olyckan. Han döms även för vårdslöshet i trafik.

Efter olyckan följde ett vittne efter mannen när han smet och konfronterade honom. Han sa då att han skulle återvända till olycksplatsen. Trots detta har mannen åkt därifrån – och återvända inte förrän han blev kontaktad av polisen en stund senare.

Mannen förnekade samtliga brott. Han sa att han inte såg kvinnan på övergångsstället då det var andra bilar i vägen. Han sa också i tingsrätten att han inte kunde stanna vid olycksplatsen på grund av trafiksituationen, men det tyckte tingsrätten var en märklig förklaring då andra bilar bevisligen kunde stanna.

Mannen dömdes till 100 dagsböter.