Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körigt inför helgens Körrock

Det är ett rekordår för Körrock.
Aldrig har så många körsångare varit anmälda.
– Vi vill bjuda alla besökare på en bra show, säger Anna Ekholm.

Annons

På måndagskvällen hördes sång och skratt från Åkersvikskolans aula när Anna Ekholm försökte få ordning på Sundsvalls popkör. Rörelserna var det lite si och så med men sången och humöret var på topp.

Om några dagar ska de tävla i Körrock. 300 sångare fördelat på sex körer från Västerås i söder till Umeå i norr kommer att uppträda på Aveny på lördag. Arrangemanget firar femårsjubileum i år och huvudsyftet är att ha roligt.

– Tävlingen är med glimten i ögat. Vi vill bjuda på en show för alla, säger Anna Ekholm som också är en av arrangörerna för evenemanget.

Största kören är Rock everybody från Västerås. Det är en PRO-kör med hela 114 sångare. Susanne Bertlin kommer att vara konferencier och en jury bedömer framträdandet. Alla körer uppträder med fyra låtar.

– Vi kommer bland annat sjunga Hold your horses med E-type. Den är lite otippad och innehåller rap som vi testar för första gången. Det är inte en traditionell körlåt, säger Anna Ekholm.

Redan i januari började förberedelserna. De första två åren var det endast körer från Sundsvallsområdet men med åren har intresset ökat. I år är det deltagarrekord med 300 körsångare.

– Det beror mycket på kören från Västerås som är 114 stycken, säger Anna Ekholm.

Under lördagen kommer Susanne Bertlin att hålla workshop för körsångarna. De kommer också att träna på ett framförande för alla deltagare tillsammans och för första gången kommer inte jättekören att få plats på scenen samtidigt. Deltagande körer är Umeå pop- och rockkör, Cantitokören, Toblerone, Kör´n, Rock everybody från Västerås och Sundsvalls Popkör.

Arrangörerna hoppas på att publiken ska få en rockig helkväll. En av låtarna som körerna framför måste vara en rocklåt. Förra året gick segern till Luleå då Bothniakören vann.