Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsta blir Sundsvalls svarta hål

Korsta är förmodligen Sundsvalls mest anonyma bostadsområde. Googlar man Korsta länkas man till Ortviken på Wikipedia och kan läsa att “i Ortviken finns den kommunala skolan Korstaskolan och några enstaka restauranger eller serveringar”. Idag är Korstaskolan nedlagd och byggnaderna rivna, och nästa år blir området fotbollsplaner för besökande fotbollsklubbar. Korsta kommer bli ännu mer anonymt och i ett samhälle där identitet betyder allting reduceras Korsta till Sundsvalls första svarta hål.

Man skulle kunna tänka sig att godhetsapostlarna på sociala medier räds utvecklingen för att samma sak kan drabba dem i morgon och därför skulle höja sina röster för att rädda Korsta från att tömmas på viktiga samhällsfunktioner men dessa världsförbättrare har i stället låtit sig utnyttjas av familjerna i Petersvik som kan tacka debatten om kulturhistoriska värden och den erbarmliga stödkonserten i augusti när man nu löser ut husen mot mångmiljonbelopp som skattebetalarna får stå för.

Rädda Petersvik är tidstypiskt på det sätt man silar mygg och sväljer kameler. Internet har gjort det möjligt för särintressen att föra upp nonsens på dagordningen och lyckas därmed dupera stora delar av befolkningen. Kommuneliten kände sig nog pressad under sensommaren men var samtidigt tacksam att frågan om nedmonteringen av Korsta hamnade i medieskugga. Ni vet låten "Staten och kapitalet"? Den går också att sjunga med orden "Makten och motståndet". Det var samspelet som skapade det svarta hålet i Korsta.

Kultureliten/Kommunen vs Korsta 3–0

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel