Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland Hockey drar sig ur division I: "Vi vill dra i handbromsen"

Kovland Hockey drar sig ur division I och nästa säsong spelar A-laget i division II i stället.
Anledningen är det ekonomiska läget, och nu vill föreningen göra en nystart.
– Med hjärnan har det känts rätt hela tiden, och hjärtat börjar känna att det kommer bli bra för hela föreningen, säger Henrik Österholm, sportsligt ansvarig.

På söndagen fick spelarna i Kovlands Ishockeyförening beskedet att det inte blir något division I-lag kommande säsong.

– Det är för att vi vill dra i handbromsen, ungdomssidan är ändå vår kärnverksamhet. Vi är måna om A-laget också, men vi vill göra oss skuldfria så det här blev ett bra beslut när man vänder på alla stenar, säger Henrik Österholm.

Läs mer: Nye sportchefen vill påverka en föråldrad kultur

Anledningen till beslutet att starta om i division II är alltså ekonomin.

– Vi vill ta ansvaret och verkligen försöka vara en förening som är stabil och kan fortsätta utvecklas. Sedan vill vi ha ett A-lag också och på sikt är målet att spela i division I igen. Vi kommer behålla proffsigheten som vi haft och vill få till ett piggt och ungt lag i division II med några äldre stommar. Om vi ska upp igen ska vi ha en stabil ekonomi och vara förberedda organisatoriskt, säger Österholm.

Hur är det ekonomiska läget just nu?

– Jag skulle ljuga om jag säger att det är stabilt, men med det här beslutet ska vi kunna hitta en väg framåt. Vi har alltid brottats med den ekonomiska situationen efter säsongen och nu växte det fram att det är den här vägen vi ska ta. Vi ska inte vara i ettan om vi har svårt att göra rätt för oss, vi vill visa våra samarbetspartners att vi är beredda att ta ansvar.

Kovlands sportsligt ansvarige ser framåt efter det tuffa, men nödvändiga, beslutet.

– Nu blir det lite av en nystart för hela Kovland Hockey, även om jag förstår om vissa A-lagsspelare tycker det är väldigt tungt. Med hjärnan har det känts rätt hela tiden, och hjärtat börjar känna att det kommer bli bra för hela föreningen, säger Henrik Österholm.

Läs mer: Hjärtfelet stoppade Robin från ishockeyn – nu är han mirakulöst tillbaka på isen med Kovland