Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland höll undan och vann mot IFK Timrå

Bortalaget Kovland tog greppet om matchen mot IFK Timrå i första halvlek, och ledde med 3–0 i paus. I andra halvlek kom IFK Timrå närmare, men matchen i division 2 mellersta Norrland i fotboll slutade 3–1 till Kovland.

– I första kommer vi inte alls upp i nivå, för många passningar hamnar fel och vi blir väldigt tillbakapressade. I andra halvlek kommer vi ut bättre och jobbar tillsammans, och vi får till ett reduceringsmål som ger oss energi. Tyvärr blir det inga fler mål trots att vi tar över mer av spelet och förlägger det till deras planhalva. Kovland är bra och de är ständigt farliga framåt, men det var härligt att vi kunde få dem att slå så många felpass som de gjorde i andra halvlek, kommenterade IFK Timrås tränare Patrick Davis.

Målgörare för Kovland var Jenny Nordenberg, Jonna Wistrand och Emelie Åkersten, medan IFK Timrås enda mål gjordes av Olivia Sundström.

IFK Timrå har nu fyra poäng och Kovland har nio poäng när båda lagen spelat tre matcher.

I nästa match möter IFK Timrå Ope hemma på lördag 18 maj 11.00. Kovland möter Stöde fredag 17 maj 19.00 borta.