Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland skakade seriesegraren

Trots ett sargat lag med sex ordinarie borta så lyckades Kovland skrämma serieledande Östersund.
– Med lite tur hade det ha kunna bli poäng, sa Peter Smedberg efter 2–4-förlusten.

Annons

Förutsättningarna var som sagt inte de bäst för Kovland i bortamötet mot Östersund. Då skadelistan var lång tvingades man låna in sex spelare från division 2-laget.

Östersund började klart bäst och Hugo Edlund i Kovlandsmålet fick storspela för att det inte skulle dra i väg i målprotokollet.

Men då Östersund prickade in 3–0 i andra perioden trodde nog de flesta att matchen var död.

Men i stället var det Kovland som kunde ta hand om taktpinnen och Elias Reinholdsson reducerade till 1–3 och i början av andra perioden fixade Rasmus Billman 2–3.

Kovland jagade poäng, men Johan Berge i hemmamålet storspelade och hade en del tur med målramen.

– Vi hade ju ett ribbskott i samma byte som de gjorde 4–2. Med lite flyt så hade det kunnat bli poäng. Med tanke på förutsättningarna får vi vara nöjda med vår insats. Vi mötte ju ändå seriens bästa lag och 14 skott i en period är det nog inga lag som lyckats med här, sa Peter Smedberg.

Redan nämnde Hugo Edlund i Kovlandsmålet var bäst för dagen.

Östersunds IK–Kovland 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (14.58) Elias Bjuhr (Petter Runesson).

Skott: 15–6

Andra perioden: 2–0 (7.26) Kristoffer Backman (Elias Bjuhr), 3–0 (9.50) Elias Bjuhr (Kenny Källsttröm, Nisse Bergström), 3–1 (14.09) Elias Reinholdsson (Fredrik Tell).

Skott: 15–14

Tredje perioden: 3–2 (2.40) Rasmus Billman (Fredrik Larsson, Mathias Löfblad), 4–2 (9.59) Daniel Erlich (Christoffer Arvidsson, Olle Fridell).

Skott: 8–11. Totalt: 38–31.

Utv; ÖIK: 3x2

Kovland 4x2

Domare: Joakim Samuelsson, Östersund

Publik: 649