Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland slog Heffnersklubban efter Ida Markströms dubbel

Det blev Kovland som gick segrande ur mötet i division 2 mellersta Norrland på bortaplan mot Heffnersklubban, med 3–0 (2–0).

– Ett tidigt mål gav Kovland vind i ryggen, 0–1 redan i tredje minuten och sedan 0–2 i 29:e. Paus med lite byten direkt gav bättre balans i andra halvlek. Vi gör en riktigt bra halvlek, står upp bättre och sätter press på Kovland, vi tar med oss vår andra halvlek i kropparna till nästa match. Kovland satte 0–3 på ytterligare en fast situation efter 65 minuter, de är ruggit starka i straffområdet, det kommer många lag få känna av, kommenterade Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz efter matchen.

Kovlands tränare Emma Westlund om matchen:

– Heffnersklubban stod upp bra, de har ett samspelt försvar och en duktig målvakt. Vi visste det skulle bli en tuff match och vi är nöjda med att gå segrande ur den, och jag tycker vi vann rättvist idag.

Ida Markström gjorde två och Jenny Nordenberg ett mål för Kovland.

Efter två matcher har Heffnersklubban nu ett poäng och Kovland har full pott, sex poäng.

Fredag 10 maj 20.00 spelar Heffnersklubban borta mot Ope. Kovland möter IFK Timrå borta på Timrå IP lördag 11 maj 13.00.