Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland tog revansch mot Ö-vik hockey

Senast lagen möttes slutade det med 0–11 i baken för Kovland. På onsdagen visade laget att storförlusten då, endast var en engångsföreteelse. Denna gång blev det seger mot Ö-vik efter avgörande i sudden death.

Annons

Kovland kom till match hemma mot Ö-vik hockey med två raka segrar. När lagen tidigare i höst möttes blev det hela 11–0 till ångermanlänningarna och hemmalaget var minst sagt revanschsuget.

– Vi ville verkligen visa att vi inte är så dåliga som den matchen visade, säger Peter Smedberg, tränare i Kovland.

Och precis det gjorde man. Efter full tid och oavgjort 2–2 avgjorde hemmalagets Oscar Nordlander på kontring, knappt två minuter in i sudden death. Det var Nordlanders andra mål för kvällen.

– Jag tycker vi spelade bra matchen igenom, kontringsspelet var lyckat och det var ju på just en kontring matchen avgjordes, säger Peter Smedberg.

Hur smakade revanschen mot Ö-vik?

– Jättegott, vi bevisade att vi är bättre än 0–11. Nu har vi tre raka segrar och blickar framåt mot Sollefteå i helgen.

– De sista matcherna innan fortsättningsserien drar igång blir väldigt viktiga. Vi siktar på att ta med oss så många poäng som möjligt så att vi har bra chanser att nå play-off till kvalet senare i vinter.