Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kovland vände och vann i premiären: "Jätteskönt"

Kovland hamnade i underläge i premiären mot Hille.
Fem mål senare hade Kovland vänt på allt och tog hem alla poäng.
– Jätteskönt med seger i premiären, konstaterade lagkaptenen Emelie Åkersten.

På ett blåsigt Västhagen tog Kovland emot Hille i premiären av damtvåan. Trots spelövertag och flera chanser i den första halvleken var det gästande Hille som var i förarsätet.

– Vi skapade chanser men kunde inte göra mål. Samtidigt så var deras målvakt fantastisk och de var farliga i omställningarna, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.

Inför den andra halvleken justerade Kovlandslaget ett par bitar i den startelva som fått förtroendet, något som skulle visa sig ge resultat.

Malin Svelander kvitterade med fem minuter spelat av den andra halvleken och sedan fortsatte Kovlandspressen mot gästernas målvakt. Det skulle däremot dröja till matchminut 76 innan nästa mål kom. Då drog lagkaptenen Emelie Åkersten till från distans och bollen gick i en båge över Hillemålvakten.

– Jag hade missat så många chanser innan så nu tänkte jag att jag bara ska drämma till den, säger Åkersten.

LÄS MER: Så storsatsar vi på bevakningen av lokalfotbollen – runt 20 matcher livesänds med kommentatorer

Efter lagkaptenens ledningsmål lossnade det helt för hemmalaget samtidigt som gästerna tröttnade. Malin Kristmansson högg snabbt på en målvaktsretur för 3–1 innan Emma Sjöberg och Marlene Ejerås kunde göra varsitt mål för att slå in de sista spikarna för tre premiärpoäng.

– Det var lite nervöst i början. Vi har varit spända inför premiären. Vi jobbade oss in i det och de blev trötta och det var viktigt att vi hade bra tålamod. Vi är som bäst när vi knackar boll efter marken, det passar oss inte att slå i luften, säger Åkersten.

Tränare Westlund var inne på samma banor som sin lagkapten.

– Det var nog lite premiärnerver. Vi gjorde lite ändringar inför andra och det slog väl ut, och det var rättvist till slut. Efter 1–1 så fortsatte vi att spela boll och spela för tre poäng och de tröttnade. Hade vi spelat i fem minuter till så hade vi kunnat gå in med bollen, säger han.

LÄS MER: Storsatsning på lokalfotbollen – de här matcherna livesänder vi