Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig brand utanför Hudiksvall – hästar brann inne och familj blev bostadslös

Under natten till onsdagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Västerrå, väster om Hudiksvall.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 02.21 under natten till onsdagen. En vinkelbyggnad med ladugård och bostadshus hade börjat brinna i Västerrå, väster om Hudiksvall.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut till branden.

– Allt är övertänt, det finns inte en chans att vi kan släcka, säger Gunnar Lööf, insatsledare på Norrhälsinge räddningstjänst.

Alla boende i huset hade själva tagit sig ut innan räddningsenheterna kom dit och ska enligt polisen vara oskadda.

– Men två hästar är kvar inne i eldhavet, säger Gunnar Lööf.

Vid 03-tiden var det ingen risk för övrig spridning, men räddningsstyrkan på omkring åtta man bevakar intilliggande byggnader.

– Det ska vara ganska säkert just nu, men vi säkrar upp i vindriktningen, säger Gunnar Lööf.

Branden hade startat i ladugården, men vad som orsakat den är ännu okänt. Polisen i Gävleborg har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och har spärrat av byggnaden för att så småningom kunna göra en teknisk undersökning, för att försöka klargöra brandorsaken.

Polisen uppger att den tekniska undersökningen kan komma att dröja några dagar, då brandhärden måste svalna innan den kan utföras.

Ingen är i nuläget misstänkt för något brott.