Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig rökutveckling från källare i Skönsberg

Strax innan 22 kom det in ett larm om en källarbrand på Vasagatan i Skönsberg.
En boende i huset vittnade om kraftig rökutveckling.
– Det är precis på våningen under mig och jag har blivit tillsagd att inte lämna lägenheten. Jag känner av röken här inne, säger hon.

En dryg halvtimme efter larmet meddelade räddningstjänsten att branden var släckt, men att det fortfarande var mycket rök kvar.

Vi har haft kontakt med en boende på bottenvåningen, alltså våningen ovanför där det brann.

– Det brinner precis under vårt golv. Jag gick ut på balkongen och blev tillsagd av räddningstjänsten att gå in igen och stänga, säger hon.

Hon var kvar inne i lägenheten med sin son och en hund som de vaktade för kvällen.

– Hunden verkar känna av röken. Det luktar, men det är inte varmt här inne.

Räddningstjänstens direktiv ska ha varit att de boende skulle hålla sig inne. Någon evakuering skedde inte. Ändå hade det samlats en del folk utanför för att se vad som hände.

Vid 22.20 var läget under kontroll.

– Vi kan ännu inte svara på vad som brunnit eller varför, säger Thomas Hansson, styrkeledare.

Någon rapport om skadade finns ännu inte. Räddningstjänsten var på plats med ett 15-tal personer från både Sundsvall och Timrå.

Vid ett-tiden natten mot lördag började det ryka igen så pass mycket att räddningstjänsten tillfälligt fick återvända till platsen.