Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig tillväxt för Dice

Det svenska spelutvecklingsbolaget Dice, bolaget bakom dataspelen i Battlefield-serien, fortsätter att växa rejält, visar årsredovisningen som nyligen blev klar. Dice omsatte 917 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, som sträckte sig till och med mars i år, jämfört med 799 miljoner kronor året före.(TT)

Annons

Läs också: Dice grundare: "Vill bygga något nytt"

Det svenska spelutvecklingsbolaget Dice, bolaget bakom dataspelen i Battlefield-serien, fortsätter att växa rejält, visar årsredovisningen som nyligen blev klar.

Dice omsatte 917 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, som sträckte sig till och med mars i år, jämfört med 799 miljoner kronor året före. Sedan 2012 har omsättningen ökat med över 70 procent.

Bolaget, som är den största arbetsgivaren i den svenska dataspelsbranschen, redovisar en vinst efter finansnetto på 66 miljoner kronor. Året före var vinsten 59 miljoner kronor. Medelantalet anställda uppgick under räkenskapsåret till 560 personer.

Dice ingår i den amerikanska speljätten Electronic Arts och vinstmarginalen för det svenska bolaget styrs av avtal om internprissättning.