Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftigt berusad man slog sönder grannarnas ägodelar

Den berusade mannen slog sönder en fönsterruta på dörren hos en granne, kastade trädgårdsmöbler från en brygga i vattnet och bröt ned en lyktstolpe. Själv minns han inget och anser sig sakna uppsåt på grund av patologiskt rus.

Annons

En kväll i september 2015 blev den kraftigt berusade mannen plötsligt aggressiv. Han krossade bland annat en glasruta på ytterdörren hos en granne, skar sig och blödde kraftigt. Hos en annan granne bröt mannen ned en lyktstolpe och förstörde en blomlåda. Han skrek och skämde flera grannar som inte vågade släppa in honom utan låste sina dörrar.

Polis tillkallades och mannen som är i dryga 20-årsåldern har sagt att han inte minns något av händelserna som hans grannar beskrivit. Han har missbruksproblem och hade druckit en större mängd sprit den aktuella kvällen. I tingsrätten har han sagt att han saknat uppsåt på grund av patologiskt rus.

Sundsvalls tingsrätt dömer ändå mannen för skadegörelsen då hans berusning var självförvållad och han anses ha varit medveten om sitt handlande. Han döms till skyddstillsyn och att fullfölja påbörjad missbruksbehandling. Mannen ska också betala skadestånd till de drabbade grannarna.