Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftsamling mot ungdomsarbetslösheten

Arbetslösheten för unga är som bekant hög, och Timrå är inget undantag.
Nu kraftsamlar Arbetsförmedlingen, Timrå kommun och Timråföretagarna genom att teckna ett avtal om samarbete.

Annons

Enligt siffror från 2015 gick ungdomsarbetslösheten ned i Timrå.

Trots detta visar statistiken för höga siffror om arbetslösa ungdomar. Under 2015 gick var femte ungdom i åldern 16-24 år utan jobb.

Arbetsförmedlingen, kommunen och företagarna har nu tecknat ett avtal för att minska arbetslösheten för de unga.

– Vår överenskommelse kan komma att lyftas fram i landet som ett gott exempel. Det finns så många vinster för alla parter i överenskommelsen och positiva följdeffekter. Färre unga utan jobb, fler kommer in i arbete eller blir motiverade att börja studera, företagen får den kompetens de behöver och lokalsamhället hittar nya vägar till samverkan, säger Bodil Mattsson, områdeschef på lärande arbete i ett pressmeddelande.

Enligt Kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand, är parterna överens om att det är en prioriterad fråga som det krävs ett gemensamt ansvar för att lösa.

– Vi har en stor fördel genom att vi redan i överenskommelsen har med företagarna i Timrå. Det är en mycket god grund för kommande arbete, säger hon i pressmeddelandet.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!