Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring fyllde tillnyktringscell med vatten

En 18-årig man såg till att en tillnyktringscell i Kramfors vattenfylldes och sedan rann vatten genom golvet ner till polisgaraget.

Annons

18-åringen hade omhändertagits för tillnyktring. Väl inne i cellen fick han för sig att ta gummimadrassen och använda den för att täta till dörrspringan och en golvbrunn.

I cellen finns det möjligt att få vatten via en kran genom att trycka på en knapp. Den knappen såg 18-åringen till att den rann konstant. Eftersom madrassen tätade till dörren var det ingen som upptäckte vattenspridningen inne i cellen.

Det var inte förrän polis nere i garaget såg ur det började rinna vatten från taket som man insåg att något hänt. När man öppnade cellen så var golvet fyllt med vatten och ett par centimeter djupt.

Någon förklaring till var 18-åringen fick för sig att fylla cellen med vatten finns inte i nuläget. Han ligger fortfarande för tillnyktring. Nu finns dock också en misstanke om skadegörelse mot 18-åringen. Det är oklart vilka vattenskador som cellgolvet och garagetaket fått.

Mer läsning

Annons