Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter villabranden – grannen om mardrömskvällen: "De har ju tappat alla sina minnessaker"

Ägarna till den villa i Bjärtrå som på torsdagskvällen brann ner till grunden,var när de upptäckte branden på middag hos sina grannar. Nu berättar grannkvinnan vad som hände under mardrömskvällen.

Annons

De två grannfamiljerna hade precis ätit middag och var i full gång med att sätta på en film, när en av villaägarna gick ut på baksidan för att röka. Det var då hon fick se sitt hus stå i lågor.

– Villaägaren upptäckte att det brann när vi avslutat middagen, berättar grannkvinnan tilllika torsdagskvällens middagsvärd.

Polis och brandmän framför det som finns kvar av villan.

Grannkvinnan ringde brandkåren direkt. Larmet till SOS Alarm kom klockan 22.16 på torsdagen, varpå räddningsstyrkor från Nyland, Ullånger och Kramfors åkte till platsen.

Under tiden sprang villaägarna över till sitt hus och lyckades med hjälp av några bybor att rädda studsmatta, röjsåg och cykel. Varken villaägarna eller räddningstjänsten hade möjlighet att komma in i huset, då det var övertänt.

– Det är så hemskt att det har hänt. De har ju tappat alla sina minnessaker, säger grannen.

I dag, fredag, har brandkåren jobbat med att eftersläcka branden och så fort grunden har svalnat väntas tekniker komma till platsen.

Räddningstjänsten har i dag, fredag, eftersläckt branden.

Mer läsning