Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena, 46, på plats i Turkiet: "Folk blev ihjälskjutna där min vän bor"

Familjesemestern i Antalya slutade inte som Helena Näsholm hade tänkt sig. Genom sociala medier fick hon under gårdagskvällen höra om kuppförsöket i landet. Nu är familjen beordrad att stanna inomhus på hotellet.

Annons

Helena Näsholm befinner sig i Konakli, Antalya.

46-åriga Helena Näsholm och hennes familj åkte till turistorten Antalya för över en vecka sedan. Hennes vänner som bor i Turkiet skrev snabbt ut på Facebook om vad som höll på att hända i landet.

– De skrev att militärflyg flög över Ankara, att militärer patrullerade gatorna och att broar och vägar var avstängda. Under natten fick jag meddelanden från researrangörerna om att det var ett kuppförsök på gång i Ankara och Istanbul, säger hon.

Hon håller kontakten med sina vänner som befinner sig nära oroligheterna.

– De sa att det i natt föll bomber på riksdagen, underättelsetjänsten och polisen. Folk blev ihjälsjkutna 15 minuter från där min kompis bor.

Läs också: Kaos i Turkiet efter kuppförsök

I Antalya där Helena och hennes familj befinner sig är det lugnt, men det finns en oro i luften.

– Min tioårige son undrar varför det är oroligheter, varför man inte bara kan prata med varandra i stället. Det pratas såklart om detta här, men det är värre i Istanbul. Vi har fått order om att stanna på hotellet tills vi vet mer, säger hon.

Läs också: Direktrapportering kring kuppförsöket i Turkiet

Researrangören Fritidsresor ska försöka hålla sina kunder underrättade om situationen, enligt Helena själv. Hennes anhöriga har varit oroliga.

– Jag har hört av mig till anhöriga och de har bett oss vara försiktiga och lyssna på Fritidsresor. Just nu väntar vi på besked om vi får gå ut igen, säger hon.

Efter kvällens och nattens kuppförsök har 200 personer bekräftats döda och över 1 000 ska vara skadade. Mer än 1 500 militärer har gripits. Det turkiska parlamentet ska samlas till ett extrainsatt möte på grund av kuppförsöket.

Mer läsning

Annons