Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeanette hittade fem döda katter i skogen: "Inte en chans i världen att de har självdött"

När kattälskaren Jeanette Rönnberg skulle plocka svamp på tisdagskvällen gjorde hon en hemsk upptäckt. Några meter in i skogen hittade hon fem livlösa katter. "Det finns inte en chans i världen att de har självdött", säger hon.

Annons

Jeanette Rönnberg hann inte ens påbörja sin svampjakt uppe på toppen av Gålåbacken, Kramfors, innan hon såg flera katter ligga döda på marken. Hon hittade katterna knappt tio meter upp i skogen, rätt in från en rastplats.

– De var mjuka i kroppen, så de kan inte ha legat där länge. De blödde från nosen och öronen, så jag tror att de hade inre blödningar. De har då inte bragts om livet på ett skonsamt vis, säger Jeanette Rönnberg.

Rönnberg berättar att hon blev både ledsen och chockad. Hon beskriver sig själv som en extrem kattälskare och hon har haft katter i hela sitt liv.

Efter upptäckten tog hon några bilder och åkte hem. Med sig i bilen hade hon ingen svamp, men desto fler känslor.

– Jag blev fruktansvärt förbannad. Hur kan en människa vara så känslokall? undrar Jeanette Rönnberg.

Jeanette Rönnberg visar upp en av bilderna hon tog på de fem döda katter som hon hittade i skogen.

Hon blev särskilt upprörd över hur katterna hade dumpats helt öppet, bara några meter från vägen.

– Hur lång tid tar det att gräva en grop? Att inte ens kunna bemöda sig att gräva ner katterna... Någon måste ha åkt dit och i princip bara vänt upp och ner på säcken.

Rönnberg skulle gärna vilja prata med den eller de som har lämnat katterna, som Rönnberg uppskattar vara födda någon gång i våras.

– Jag skulle vilja veta hur personen tänkte. Men oavsett vad den skulle säga är det här inte försvarbart, säger Jeanette Rönnberg.

Mer läsning