Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraschade med bilen i dike i Sollefteå – två män häktade för häleri

Två män häktades under fredagen misstänkta för häleri.
Trion körde i onsdags av vägen i Sollefteå och krockade med en telestolpe och när polisen kom dit fattade man misstanke om stölderna.

När polisen kom till olycksplatsen i Ärtrik, mellan Ramsele och Sollefteå i onsdags hittade man misstänkt stöldgods i bilen. Sedan gjorde polisen ytterligare fynd efter en husrannsakan hos en av de anhållna.

Alla tre är nu misstänkta för en stöld i Liden, Sundsvalls kommun, i tisdags, en stöld i Kramfors kommun i onsdags och ytterligare en stöld i Sollefteå kommun samma dag.

Förutom det är de två männen misstänkta för en stöld i slutet av augusti i Härnösand och en stöld i september i Stuguns kommun.

För Plus-kunder: Först kraschade de med bilen – sedan hamnade männen från Kramfors i poliscell

Två män, i 40-årsåldern och 35-årsåldern, samt en kvinna i 25-årsåldern, greps vid 15.30-tiden i onsdags. Kvinnan släpptes senare på fri fot.

– Kvinnan släpptes, men hon är nu anhållen igen, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Varför anhölls kvinnan?

– En stor anledning tror jag är att hon blev förd till sjukhus i samband med krocken och det var nog därför man valde att häva gripandet först, säger Stefan Sundberg.

Enligt häktningsframställan finns det risk att de misstänkta skulle undanröja bevis eller försvåra utredningen om de vore på fri fot. Man tror även att de skulle fortsätta sin brottsliga verksamhet.

De två männen häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkta för häleri.

Det är i nuläget oklart om kvinnan häktats.