Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver bortforsling av ett 60-tal fordonsvrak

Två fastighetsägare i kommunens västra delar riskerar höga viten om de inte avlägsnar alla fordonsvrak som finns på deras ägor.

Annons

Bygg- och miljönämnden skärper tonen mot de båda fastighetsägare som tidigare förelagts att städa upp sina tomter på skrot och skrotbilar. Detta då man efter uppföljande inspektioner under sensommaren tvingats konstatera att föreläggandena inte följts, och att fortfarande omkring ett 60-tal fordonsvrak finns kvar på de båda fastighetsägarnas marker.

På den ena fastigheten var visserligen delar av avfallet avlägsnat, men inte bort från själva fastigheten utan bara till en annan plats på gården. Och i det andra fallet så fanns fortfarande 36 gamla fordon trots att ett beslut om uppstädning fastställdes av länsstyrelsen i juni 2015.

Läs mer: Skrotbilarna måste fraktas bort

Därför har nu bygg- och miljönämnden fattat ytterligare ett beslut om städning och bortforsling av alla fordonsvrak. Tiden de båda fastighetsägarna har på sig är fram till sommaren 2015. Om så inte sker kommer vite att utdömas om 40 000 respektive 20 000 kronor.