Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kravet efter inbrottsvågen i Timrå: Tänd gatubelysningen

Brottsvågen i Timrå har drabbat många företagare.
Nu kommer det krav på politikerna att agera för att få ett slut på inbrotten.
Det handlar om en ljus idé som ska stoppa tjuvarna.

Under sensommaren och hösten är det flera företagare i Timrå som drabbats av inbrott. Bland annat i Sörberge har flera rutor krossats på butiker och restauranger och nu vill en kommuninvånare att politikerna gör något åt saken.

För Plus-kunder: Stor inbrottsvåg i Timrå under veckan – flera företag drabbade: "Mår dåligt och bli arg"

Det handlar om att tända upp gatubelysningen längs Berglundavägen i Sörberge för att stoppa inbrottstjuvarna. Nu släcks belysningen under nattetid för att spara på el och miljö, vilket gör det lätt för tjuvarna att härja fritt.

Enligt det medborgarförslag som skickats in till de styrande i kommunen har de flesta inbrott i Sörberge skett mellan 03.00 och 04.00, då belysningen är släckt. Förslaget till politikerna är att tända upp belysningen under hela natten.

Ett ljusare Sörberge skulle fungera brottsförebyggande och vara allmänt tryggare för invånarna, menar förslagsskrivaren.

Nu är det upp till politikerna att fatta beslut i frågan om ett ljust eller mörkt Sörberge nattetid.

För Plus-kunder: Politikerna säger nej till att förbättra belysningen på Älvstrandens förskola

■ ■ För mer nyheter om Timrå – följ ST Timrå på Facebook.