Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kreativ skaparglädje i barnrummen

I barnrummen får Madelene Sundqvist från Sörberge utlopp för sin kreativitet. Små fix och trix, glada färger och massor av djur är några av hennes favoritgrepp.
– Just nu är det mest bara mitt lekrum, säger Madelene.

För lite mer än tre år sedan flyttade Madelene till huset i Sörberge där hon nu bor med sina två barn och sambo. Huset var renoverat sedan tidigare men Madelene tog sikte på två av rummen på övervåningen. Det ena, som blev det första att inredas, var sonen Leos rum.

– Vi har mycket svartvitt i hemmet men i barnrum gillar jag mer färg och att blanda modernt och gammalt. Jag gillar träleksaker, säger Madelene.

Sonen Leo gillar djur och det har spridit sig vidare till mamma. Djuren är nu det genomgående temat i de två rummen. Madelene berättar om när hon skulle göra en väggprydnad i det första rummet.

– Jag frågade vad han ville att jag skulle göra för djur åt honom och han svarade en dinosaurie. Jag tänkte att det lät svårt, men det blev faktiskt bra.

Det andra rummet stod länge utan att användas till något särskilt, mycket för att familjen visste vad de i slutändan ville göra av det. I somras började de till slut inreda ett till barnrum och i september föddes sonen Noa.

– Jag hade en klar bild, den utgick från en tapet som jag hittat. Sedan visste jag att jag ville ha sänghimmeln också. Efter det provar man sig fram, berättar Madelene.

Hon kan inte sätta något namn på sin stil utan det är hela tiden bara det hon själv gillar. Mycket fixar hon själv, lite tejp och en sprejburk kan man komma långt med.

– Det behöver inte bara var nytt, säger Madelene och pekar på några saker hon fixat till. Det är en lampa hon smyckat så att den ser ut som en panda, ett klädställ hon sprejmålat och ett tält som hon har byggt tillsammans med en vän.

– Det är småsaker. Det ska inte ta så lång tid, jag är lite för otålig.

Hon föder sitt inredningsintresse genom att följa andra på instagram, där hon själv också delar med sig av sin inredning. Nästa projekt blir att uppdatera sonen Leos rum.

– Det ska bli ett storebrorsrum. Det ska bli mer pratiskt med mer förvaring.

Den enda oron hon har är att hon ska få slut på rum att inreda. Men hon säger också att inget projekt någonsin är helt klart och under tiden finns det vänner som ber om råd.

– De frågar mig om jag har någon idé, sedan sätter jag i gång och kollar.

Fotnot: Madelenes instagramkonto är MADSUN83.