Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristdemokrat: Välfärdssveket ersätts med välfärdslöftet

Äntligen! Nu ersätts ineffektiv politik och gratisreformer med en stor portion KD-politik.

Välfärdslöftet infrias genom att kömiljarden kommer tillbaka. Cancersatsningen om 500 miljoner kronor förlängs. Det blir 500 miljoner extra till psykiatrin samt tio miljoner kronor till suicidprevention. LSS säkras också så att andning och sondmatning ska räknas som grundläggande behov.

Kommunerna tappar det statliga stödet för att utveckla kulturskolan. Istället blir det en fritidspeng, som ska gå till barn i ekonomiskt utsatta hem, en peng som kan användas exempelvis till avgifter till kulturskolan, träningsavgifter, etcetera.

Det blir också sänkt skatt för alla pensionärer, inte bara för de rikaste som i övergångsregeringens budget. Bostadstillägget stärks mer också.

Den ineffektiva miljöpolitiken försvinner, exempelvis bidragen till elcyklar. Istället satsas det på en utbyggd laddinfrastruktur längs våra vägar, på miljöforskning och insatser för havsmiljön. Det blir också tre miljarder extra i klimatbistånd. Detta finansieras bland annat genom neddragning av Naturvårdsverkets verksamheter.

Henrik Sendelbach, kristdemokrat

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel