Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristina Kappelin ny vd för Villa San Michele

Journalisten Kristina Kappelin blir ny intendent och vd för kulturcentret Villa San Michele på Capri.

Under många år har Kristina Kappelin arbetat som korrespondent i Italien och rapporterat för flera svenska medier. Hon har även skrivit flera böcker om landet, däribland ”Berlusconi italienaren” och ”Påven som kom ner på jorden”. Nu tar hon sig an uppdraget som intendent och vd för Villa San Michele.

”Jag är oerhört stolt och glad över att få ansvaret att driva Villa San Michele. Jag ser det som min uppgift att tillsammans med personalen fortsätta arbetet med att utveckla villans verksamhet och göra denna sagolikt vackra plats känd för en stor allmänhet”, säger hon enligt ett pressmeddelande.

Villa San Michele byggdes på 1890-talet av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe som skrivit den bästsäljande boken ”Boken om San Michele”. Munthe var även drottning Victorias livmedikus.

Efter sin död donerade Axel Munthe villan till staten. I dag är villan ett museum och bedriver gästverksamhet för svenska kulturarbetare.