Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristna Center ett musikens fäste

Nordanstigs Kristna Center med dess Hosiannaskola är även ett musikens fäste i kommunen.
Det visade sig med all tydlighet vid lördagens musik till julbord.

Jag började med ett antal namnanteckningar på framträdande solister och sångare i grupper men antalet, väl ett 40-tal medverkande, barkade iväg så att den typen av redovisning bara inte håller.

Vi har tappat ledaren Samuel Christensson men efter honom har många andra klivit fram, berättar Magnus Karström, med i många sammanhang.

Hosiannaskolan har ingen direkt musikprofil men i skolans personal finns ett extremt kunnande i sång, musik och dans.

Musikskolan ska ju läggas ner i sin nuvarande form. Kan inte Hosiannaskolan delvis ta över med en musikprofil?

ST ställer frågan till Jimmy Nilsson, ordförande för musikskolans föräldraförening, skolpolitikern Maria Karström (kd) och pastorn och fullmäktigepolitikern Peter Fagerhov (kd). Alla är inne på att det är en i högsta grad möjlig utveckling även om det ännu inte finns någon organisationsstruktur. Visionen om att även få till en gymnasieutbildning finns kvar.

Under lördagskvällens gång vaskas nya konstellationer och orkestrar fram ur skjortärmar och byxben. Andreas och Jennie Fahlcrantz samt Maria och Magnus Karström bildar en mycket stark kvartett. Caroline Hansson med dottern Othilia och Magdalena Fagerhov utgör en lika framträdande trio.

Nordanstigs Kristna Center har skapat inflyttning till kommunen och Jimmy Nilsson känner som sin plikt att lära ut lokal dialekt. Pösa, att pöre på och rämja är exempel på ord som kräver förklaringar.

Luciatåget med Sara Nilsson, Hannah Ersson, Jemina Fagerhov, Clara Ersson, Othilia och Jonathan Hansson och Jan Nordlund får ett extraplus likt allsångsledande Ann Larsson. De suveräna orkestergrupperingarna ska heller inte glömmas.