Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot Jerringprisets nomineringar

Det var en viss bredd på nomineringarna till årets Jerringpriset men i Speedwayvärlden är känslorna upprörda. Nu kommer kritik mot att speedwaylandslaget inte är nominerade.

"Tre simmare. En slopestyleåkare. Och en orienterare som lagt av. Men speedwaylandslaget, med Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, ratas av Jerringprisjuryn och finns inte ens med bland de 13 kandidaterna", skriver Nerikes Allehanda på eftermiddagen.

Speedwaylandslaget ratas alltså från nomineringarna, men har fortfarande chans till att vinna Bragdguldet för sitt historiska lag-VM-guld i danska Vojens tidigare i år. I laget ingår Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck, Linus Sundström, Andreas Jonsson och reserven Peter Ljung. Förbundskapten är Morgan Andersson.

Från och med 14.30 på onsdagen går det att rösta på sina favoriter till årets Jerringpriset och första etappen i omröstningen pågår till 18 december. Se alla nomineringar här.

Bragdguldet, där speedwaylandslaget ses som en av de hetare kandidaterna, tillkännages den 1 december.