Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritikstorm mot Sandelins inlägg på Facebook – vill se Jimmie Åkesson som statsminister

Ett politiskt inlägg från artisten Christer Sandelin rörde upp heta känslor i sociala medier på tisdagsmorgonen.
I inlägget, som är skrivet på Sandelins öppna Facebooksida, vill han se Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som statsminister, och han kritiserar även den svenska flyktingpolitiken.

Annons

"De som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till de samhällen där inget fungerar längre, finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2|000 flyktingar som dagligen ("kommer", reds anm) in i vårt land", skriver han bland annat.

Inlägget har fått flera kända namn, som komikerna Henrik Schyffert och Karin Adelsköld att reagera kraftigt. Även Sandelins artistkollega Andreas Kleerup är kritisk. "Är det här på riktigt?", frågar sig Kleerup i kommentarfältet och skriver: "Fuck this crap. He-man lost it".

TT har sökt Christer Sandelin för en kommentar.

Efter reaktionerna mot Sandelins Facebook-inlägg publicerade Sandelin ytterligare ett inlägg under tisdagsmorgonen; "Detta har inget med rasism att göra... Bara realism....",