Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarna lämnar Idrottsparken

Nya Idrottsparken skulle rymma både fotboll och stora konserter. Men det senare rann helt ut i sanden. Och nu flyttar krögarna Marjo och Stefan Nilsson bort från arenan. – Arrangemangen skulle bära en stor del av hyreskostnaden, säger Stefan Nilsson.

För fem år sedan byggdes Idrottsparken om till en modern arena som skulle klara både fotboll på hög nivå och andra stora publikevenemang. Då byggdes också restaurangen som dels är lunchrestaurang och dels hålls öppen vid fotbollsmatcher och andra arrangemang.
Kul till en början
Det var kul här de två första åren, så länge som allt det här hände, säger Marjo Nilsson och pekar mot de inramade tidningssidorna som är uppsatta inne på Park Arena Restaurang och Konferens.
Tidningssidorna berättar om när artisterna Elton John, Per Gessle och Robert Wells drog massor av folk till arenan.
Det skulle bli så himla mycket här. Men pyttsan ... sen blev det ingenting, bara en saftig hyra, säger Marjo Nilsson.
Inte nog med att konserterna uteblev. För två år sedan åkte GIF Sundsvall ur allsvenskan. Förra året spelade fotbollslaget i Superettan, publiken svek och det märktes också i restaurangen.
Vi hade ungefär hälften så mycket gäster som tidigare under fotbollsmatcherna, säger Marjo Nilsson.
Flytt till Bergsåker
Nu har makarna Nilsson sagt upp sitt hyreskontrakt. De flyttar till Bergsåker och den nedlagda fångvårdsanstalten med sitt företag Mittgastronomi Utbildning. Marjo och Stefan väljer därmed att satsa enbart på utbildning. De jobbar bland annat med kurser åt Komvux.
Vi får lokaler som är mer anpassade till utbildningsverksamhet. Det finns övernattningsmöjligheter, det finns parkeringsplatser och det är en lugnare studiemiljö, säger Stefan Nilsson.
Uppsägningstiden på arenan är nio månader och Marjo och Stefan Nilsson blir kvar i lokalerna till sista september, om inte en ny krögare vill ta över tidigare.