Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krögarparet öppnar hotell Strands restaurang

I drygt ett år har Sundsvalls största hotell stått utan krögare.
Men det blir det snart ändring på. In kliver paret Heléne och Ulf Bryner.
– Vi hoppas kunna öppna i december, säger de.

Annons

First Hotel Strand i korsningen Strandgatan–Kyrkogatan har alltså enbart kunnat erbjuda gästerna frukost. Sedan har man klarat konferenserna med hjälp av just paret Bryner.

Övriga tider har matsalen med plats för 150 matgäster stått tom.

– Till lunch och middag har vi hänvisat till restaurangerna här intill: Gambrinus, kasinot och Dolcetto. Det har varit bra alternativ, men det är klart att för oss är en otroligt stor fördel att ha en egen restaurang. Det här kommer att bli jättebra, säger en mycket nöjd Katarina Lenz, hotelldirektör.

De har alltså redan samarbetat under ett år och förberett det hela en tid. Därför tror de att det hela kommer att fungera fint.

– Vi diskuterade den här lösningen redan för två år sedan, men då var vi inte riktigt mogna. Då låg vårt fokus fortfarande på Bryners Kök, vi ville vara helt säkra på att det bar, säger Ulf Bryner.

Paret har sedan lång tid tillbaka cateringverksamhet och även skolluncherna på Skvaderns gymnasium.

– Vi fortsätter både med det och Bryners Kök. Vi har personal som nu får möjlighet att gå upp i arbetstid och sedan har vi anställt en till kock som börjar i januari, berättar Heléne Bryner.

Nu väntar de på alkoholtillståndet, vilket lär dröja några veckor.

– Så fort vi fått det öppnar vi restaurangen för både hotellgäster och allmänheten. Men luncherna dröjer nog till någon gång i januari. För det blir ju en del att göra inför julen också.

De ser stora möjligheter på hotell Strand.

– Ja, absolut. Det stora, fina lokaler med anor. Men det blir ingen gourmetrestaurang, utan vi ska erbjuda vällagad mat, som alltid. Och förstås satsa mycket på konferensmiddagar, det är ju mycket konferenser på hotellet, säger Ulf Bryner.