Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: En faktor på två bokstäver som talar för GIF Sundsvall i bottenstriden

Annons

Vad vill du ha när höstmörkret sänker sig?

När löven faller, kylan kommer och det stora vemodet rullar in?

När allvaret är här och bottenstriden i Allsvenskan ska till att avgöras?

Någon som lyser som en fyr.

Någon som säger "tänt var det här" och smäller dit bollarna med jämna mellanrum.

Det finns flera faktorer som talar för att GIF Sundsvall spelar allsvensk fotboll 2016, inte minst försprånget på fyra poäng till Falkenbergs FF på kvalplats.

Men det finns också en faktor som har ett förnamn på två bokstäver, ett efternamn på fem och som spelar landslagsfotboll för Gambia.

Pa Dibba har fin form, stort självförtroende och en rätt målglad målbild.

På de fem senaste seriematcherna har det blivit tre fullträffar och alla har kommit till på helt olika sätt, mot vitt skilda motståndarlag.

Ett tröstmål som kom efter en djupledslöpning borta mot guldkandidaten IFK Norrköping, ett nickmål som sänkte spöket Gefle IF hemma på Norrporten Arena och ett klassmål i bortre burgaveln mot spelskickliga Häcken på Hisingen.

Jag tror det kommer mer.

Det är inte många spelare i GIF Sundsvalls allsvenska historia som har producerat åtta mål under en och samma säsong. Det är ännu färre som har mäktat med nio och det är ingen som har gjort tio.

Hoppas Pa Dibba känner sig manad. Kallad.

Inte för att hela GIF Sundsvall lutar sig mot den knappt 70 kilo tunga och 178 centimeter långa kroppen med de snabba fibrerna.

Utan för att han kan.

Jag undrar hur många som trodde det när Pa Dibba dök upp från Brandbergen och division III sommaren 2011 efter tips från gamle mittbacken Johan Andersson?

Någon som anade den här utvecklingen? Någon?

Målskyttar gör ofta skillnad i bottenstrider och guldstrider och GIF Sundsvall har en som kan vara den avgörande faktorn när det allsvenska kontraktet ska till att undertecknas.

En som lyser som en fyr.

Skulle Pa Dibba dessutom få fler minuter med Sheptim Hasani intill sig känns han än farligare.

Vi såg det kanske inte mot Häcken nu i måndags, men det var uppenbart mot hemma Hammarby för att ta ett exempel.