Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Från himmel till helvete – det ska Timrå IK göra till nästa säsong

Annons

Det såg mörkt ut ganska länge.

Alldeles för länge för att det skulle kännas bekvämt.

Men helt plötsligt hände någonting med Timrå IK som gick från jumbo till att bli Hockeyallsvenskans största "skräll", mitt under säsongen alltså.

Helt plötsligt fastnade hånen i halsen på de som häcklade Kent "Nubben" Norberg som inför säsongen siktade på en plats bland de fem bästa.

I februari tog Timrå IK hela 20 av 27 möjliga poäng.

Det man kan konstatera under säsongen var att Timrå knappast hade problem med att skapa lägen.

Det var pucken som helt enkelt inte ville gå in.

Så klart finns flera förklaringar till det. Tur får man inte, tur förtjänar man sägs det och jag håller med.

Hockeypuls: Efter Hallin – Boyce utses som hans ersättare av experten: "Får ta ett större ansvar nu"

Dagens ishockeymålvakter är så pass skickliga att det krävs en mindre prestation för att dänga dit pucken allt som oftast.

Spelare som bökar, stökar och täcker framför motståndarmålvakten.

Forwards som rör sig smart runt kring buren och ställer sig i lägen som gör det svårt för målvakten att hinna göra en snabb förflyttning.

Och i slutet av säsongen satte sig alla punkter och med det kom målproduktionen. En seger blev två, som av bara farten blev en tredje ... ja ni förstår vad jag menar.

Självförtroende byggs och det är nog så viktigt i ett så ungt lag som Timrå IK.

Nu väntar en mangrann uppgift för "Nubben" som ska lägga nästa års spelarpussel med en, antagligen, aningen lägre budget.

Först ska ungdoms- och juniorverksamheten säkras och sist av allt A-laget.

Jag är inte tillräckligt insatt för att ge förslag på spelarvärvningar eller liknande (där har Timrå-staben nog full koll, kanske de borde slå en pling till Jimmy Hamrin också? Finns väl inte särskilt många i Sverige som har lika bra koll på juniorer som honom).

Några tankar har jag dock:

– Roger Forsberg borde ges ett längre kontrakt för att bygga vidare på det han nu skapat. Timrå behöver lugn och ro och det får de i Forsberg som är omvittnat skicklig med unga spelare.

Timrås satsning ska ju ligga på hemvävt, och då krävs bra talangutveckling. Forsberg är helt rätt namn att gå på, anser jag.

– Det kanske är lite tidigt att säga så, men: Prioritera förstakedjan där Jonathan Dahlén ligger i fokus med två lekkamrater som tillsammans ska stå för majoriteten av poängen.

Krönika: Så måste Timrå IK förstärka till nästa säsong – och här är spelarna som borde få nytt kontrakt

– Om möjligt, få in någon ledande gestalt som gärna kan styra i powerplay – där har Timrå många mål att hämta igen.

– Fortsätt att utveckla juniorverksamheten där fokus med riksintag på hockeygymnasiet är superviktigt, detta är inte något som får tappas.

– Involvera Ulf Dahlén – Jonathans pappa som hyllat Timrå IK för deras verksamhet. Han har säkerligen goda kontakter som går att rycka i på båda sidor Atlanten.

– Utveckla koncept som lockar publik till arenan. Det, tillsammans med att sälja arenanamnet, är vad som ger det stora klirret i kassan. Mer pengar ger större frihet.

Tack för den här säsongen Timrå IK – jag ser med spänning fram emot att se vad som kokas ihop till säsongen 2016/17.

Och till sist: Per Hallin viker ihop sin rödvita tröja och lämnar, som det ser ut, för nya äventyr. En ödmjuk profil med glimten i ögat som kommer att saknas.

TV: Unika bilder: Följ med Per Hallin och sönerna ut på isen – tog emot publikens jubel