Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Giganter på dekis och en redaktion i krig

De flesta av våra lokala lag slåss för sin överlevnad, några strävar efter sina drömmar. Våren är intensiv och mycket kan gå i kras.
Men här på redaktionen har vi ägnat fredagen åt en intern kamp. "Nu är det krig", utbrast kollegan Lindahl.

Annons

Klockan 13.48 på fredagseftermiddagen dök TT-telegrammet upp.

"Gigantmöte i Europa League" löd rubriken och jag misstänkte direkt varthän det barkade, vad som skulle hända. Hur snacket skulle gå.

Vi Liverpoolare står enade. Vi som varit med några år, jag och Lindahl, står starka mot den kaxiga ungtuppstrion Lund, Lundbjörk och Nilsson som hävdar att de röda djävlarna från Manchester är laget att älska. "Naivt tonårstrots", hävdar vi som passerat 40 med råge.

Nu möts vi. I åttondelsfinalen i den där cupen som är ganska långt ifrån den finaste, den med den mäktiga hymnen och de stora stjärnorna.

"Det är två giganter på dekis", skriver TT i sitt telegram och det är bara att hålla med.

Europa League är ett B-slutspel, men årets åttondelsfinal blir ändå kryddad med röd chili. Liverpool–Manchester United skulle och borde ha varit en semifinal i Champions League. Minst. Nu möts de för första gången i Europasammanhang.

Men nu är inte allt som det ska i något av lagen, även om vi har en tränare med visioner och engagemang i Jürgen Klopp och United strävar i sidled under ledning av den buttre gubben van Gaal.

Giganterna på dekis har historien på sin sida, men de senaste säsongerna har varit medelmåttiga. Om man plötsligt ska vara både ärlig och snäll.

13.48 kom telegrammet. 14.54 kom den stora skrällen.

Då visade det sig att knattarna Oskar, Henrik och Alexander förenat sig med nestor Engström. Den äldste påstod plötsligt, och helt oväntat att han gillar United. Fast Rolle håller ju i och för sig på nästan alla lag, i alla sporter och i alla länder.

Det är upplagt för krig både den 10 och 17 mars.

Men när vi trissar upp stämningen börjar vi snabbt blicka bakåt. Till bättre tider, till större profiler, till tyngre namn. Till Heighway, Dalglish och Rush. Till Law, Best och Charlton.

Det var bättre förr. Giganterna ÄR på dekis.