Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Jag hoppas att GIF Sundsvall är fullt av revanschlust när Helsingborg kommer på besök

Tommy Naurin satte ord på det alla i laget, alla GIF-supportrar - och alla andra också för den delen - tänkte.

"En riktig käftsmäll."

Och det var precis vad det blev för GIF Sundsvall mot IFK Göteborg på gamla Ullevi.

Ledningsmålet kom så snabbt att en knappt hann med. Och sedan öste hemmalaget bara på och tryckte GIF-spelarna djupare och djupare ner i stövlarna.

TIll slut nådde de inte ens över kanten.

Detta trots att Pa Dibba ändå gjorde matchen lite spännande när reduceringsmålet kom i slutet av den första halvleken.

Jag skulle vilja säga att GIF Sundsvall gjorde en bra match sett över 90 minuter. Men det gjorde de inte. Och det vet de om.

Den avsaknad av energi och initiativförmåga som giffarna visade upp mot IFK Göteborg har jag inte sett under hela den här säsongen.

Jag både hoppas och tror att det långa uppehållet har påverkat dem och att det här bara var lite ringrostighet som kommer att vara som bortblåst och ersatt av en enorm revanschlust när Helsingborg kommer på besök till Sundsvall på lördag.

GIF Sundsvall har visat vad laget går för under vårsäsongen. Det har varit skrällar mot giganter som Malmö och AIK och det har varit en historisk derbyvinst över Östersund.

Och dessutom har laget visat att det klarar av att vara tillbakatryckt och kämpa hårt med defensiven.

Mot IFK Göteborg fanns inget av det där. Försvarsspelet fanns inte där. Och det gjorde inte det intensiva offensiva trycket heller.

Det var som om det GIF Sundsvall vi var vana att se hade blivit utbytt. Men så är det så klart inte. En match är en match. Och även om tre poäng så klart hade varit viktigt har GIF Sundsvall visat vad laget kan. Nu gäller det bara att hitta tillbaka till det och spela den fotboll de vill spela.

Det är helt enkelt bara att göra precis som Pa Dibba sa; glömma det här, gå vidare och komma tillbaka.

GIF Sundsvall har varit en stor underdog den här säsongen. Jag tror det passar laget bra.

Nu gäller det bara att verkligen kämpa för varje poäng och verkligen gå ut och vilja vinna matcher. När den glöden finns, då finns det få lag som stoppar Sundsvallslaget med tränarduon Franzén och Cedergren i spetsen.

Jag tror jag avslutar den här krönikan som jag började den. Med ett citat från lagkaptenen själv:

"Det handlar väldigt mycket om vad som händer innanför bröstkorgen", som han sa efter förlusten.

Det ligger nog en hel del i det faktiskt.